top of page

EKOLOGISTA MODUULIASUMISTA KATOLLA

- ULLAKKORAKENTAMINEN TEOLLISILLA SUURELEMENTEILLÄ

Metropolikeskustan tiivistäminen kattorakentamisella - asuntomoduulirakentamisen mahdollisuudet katoilla.

Projektissa kehitetään kattoasuntorakentamisen kokonaisvaltainen palveluprosessi ja modulaarinen asuntomallisto, jonka avulla voidaan keskustan rakennusten katoille toteuttaa moduulirakenteisia asuntoja. Asunnot on mahdollista suunnitella asiakkaiden toiveiden mukaisesti avaimet-käteen periaatteella. Moduulirakentamisessa rakennusaika tontilla on lyhyt, ja rakentamisesta aiheutuvat häiriöt olemassa olevan talon nykyasukkaille merkittävästi pienemmät kuin normaalissa ullakkorakentamisessa.

Tavoitteena on korkealaatuinen, uusi arkkitehtuuri ja perusasuntotuotannosta poikkeava painotus mm puutarhaviljely, materiaalien raakapinnan hyödyntäminen sisätiloissa ja yhteiset ulkotilat. Asuntomoduuleihin on mahdollista liittää integroitavia energiaratkaisuja.

Kohteet on mahdollista totettaa ryhmärakennuttamisprojekteina. Olemme kartoittanut potentiaalisia kaupunginosia ja rakennuksia mm Helsingissä, jotka soveltuvat tämän kaltaiseen kattoasumiseen.

Avainsanoja: kattorakentaminen, nopea pystytys, rakennusajan häiriöiden minimointi, ekologisuus, kattopuutarha, hallittu rakennusprojekti.

bottom of page